Huus Bil ble startet i 1978 og har vært i sammenhengende drift siden dette året. Huus Bil ble startet som et bilverksted, men etter som årene gikk ble det utført påbygg på lastebiler og dyretransport biler. Etter at Morten Huus tok over driften i 2004 ble verksteddriften konsentrert om kun å satse på reparasjon og service, karosseri og lakk, bilglass og dekksalg.

I 2018 utvidet Huus Bil sin virksomhet med understellsbehandling/tectylering da de kjøpte opp DH Bil i Singsås. Huus Bil er nå det eneste firmaet som driver med tectylbehandling i Gauldalen. Investeringene har vært store de siste årene. Dette for at kunder og deres biler skal få nødvendig hjelp og jobben utført med topp kvalitet. Vi skal fortsette å satse hardt på bil i årene framover og håper vi kan hjelpe gamle og nye kunder med uansett hva det måtte være av bilrelaterte problemer eller spørsmål..

Vi er også medlem av MECA-kjeden, noe som kommer oss og kunden til gode når det gjelder tilgang til deler og garanti i 5 år på disse.